Corona naweeën - Kopieën - Stop De Lockdown

Stop de Lockdown
Datum: Tijd:
Title
Ga naar de inhoud

Corona naweeën - Kopieën

Corona
Hoekstra: coronarekening niet op bord 'gewone' Nederlander
16 mei 2020

EN HAAG (ANP) - Als het aan financiënminister Wopke Hoekstra ligt, komt de rekening van de coronacrisis niet op het bord van de gewone man.
Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Telegraaf. "Financiële crises komen vaak neer bij mensen met een modale portemonnee.
Dat is een onacceptabel antwoord."
Hoekstra benadrukt dat iedereen in Nederland de coronacrisis gaat voelen in de portemonnee.
Om de financiële klappen op te vangen, wordt er veel geld betaald.
Hoekstra zegt dat ondanks die grote sommen geld wat hem betreft geen sprake van belastingverhogingen hoeft te zijn. "Sowieso niet voor burgers", zegt hij. "Ik denk dat het snoeien van je boom in hartje winter onverstandig is".
Dat in een crisis mensen met een relatief kleine beurs vaak moeten opdraaien voor de kosten noemt Hoekstra "een onverstandige zet".
Hij gelooft dat Nederland uiteindelijk uit deze crisis komt. "Het is natuurlijk ook een absolute ramp voor de economie.
Maar ik heb er ook vertrouwen in dat we er uiteindelijk na een diep dal uit zullen komen."

Peiling vakbond: 8 procent CNV-leden krijgt geen vakantiegeld door corona
16 mei 2020

8 procent van de CNV-leden zegt dat hun werkgever hen geen vakantiegeld wil betalen vanwege de coronacrisis, blijkt uit een peiling van de vakbond. Als dat percentage ook voor niet-CNV-leden geldt, zou dat betekenen dat in heel Nederland een half miljoen werkenden geen vakantiegeld krijgt.

Nog eens 11 procent van de CNV'ers weet niet of hun werkgever vakantiegeld uitkeert.
De peiling is gehouden onder een representatieve groep van zeventienhonderd leden, aldus de bond.
"Vakantiegeld is echter een wettelijk recht. We begrijpen dat veel ondernemers in zwaar weer verkeren.
Maar het eenzijdig inhouden van het vakantiegeld kan niet zomaar", stelt CNV-voorzitter Piet Fortuin.
Zeker niet omdat veel ondernemers nu overheidssteun krijgen om de salarissen door te betalen."

Vakantiegeld schrappen alleen in overleg
Werkgevers mogen alleen vakantiegeld inhouden in overleg met de werknemer.
We willen daarom heel werkend Nederland oproepen om zich bij ons te melden als ze geen vakantiegeld krijgen.
Zij kunnen bij het Meldpunt Vakantiegeld terecht.
CNV belooft in gesprek te gaan met bedrijven die geen vakantiegeld uitbetalen. Leidt dat tot niets, dan stapt de bond mogelijk naar de rechter, dreigt Fortuin:
Zeker bij bedrijven waar er geen sprake van omzetverlies blijkt te zijn, of een andere gegronde reden om het vakantiegeld uit te stellen.
Dan gaan we over tot steviger middelen."


NOS-redactie ook weer blij! Minderheden Nederland minder hard getroffen door coronavirus dan in andere westerse landen.
16 mei 2020

Kijk, komt die diversiteitsdatabase van de NOS-redactie toch nog goed van pas!
Het coronavirus schijnt minderheden in Nederland namelijk
minder hard te treffen dan in andere westerse landen.
Dat blijkt uit een analyse door het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het RIVM vindt het nog steeds niet nodig om daar ook eens naar te kijken.

Eventjes had ik een sprankje hoop dat toen ik het artikel aanklikte, er misschien informatie aan het licht was gekomen over of het virus wellicht anders op bepaalde etnische groepen reageert.
Er zijn namelijk best wel wat aanwijzingen voor te vinden.
Maar nee hoor…
Bij de NOS benadrukken ze liever het feit dat Nederland, óók tijdens een coronacrisis, toch iets harder deugt dan andere landen.
Ook al is de oorzaak onbekend.
Want heel veel meer wordt er niet echt in het artikel gezegd hoor. ‘Joepie, etnische minderheden bezwijken hier niet zoveel als in andere landen.’
Dat is min of meer de centrale boodschap.

Niet het feit, dat in de Verenigde Staten vooral de zwarte bevolking hard wordt getroffen, staat centraal.
Terwijl twee derde van de Amerikaanse burgers niet eens zonder scootmobiel de deur uit kan (of überhaupt door de deuropening past).
En obesitas wel een grote risicofactor is bij corona.
Genoeg reden om je af te vragen hoe het dan kan dat zwart Amerika wederom kolossaal de pineut is, toch?
Kan met het zorgsysteem te maken hebben.
Kan ook aan de manier waarop het virus zich verspreidt liggen.
Zou ook zomaar kunnen zijn dat het coronavirus makkelijker bepaalde typen mensen binnen kan dringen en anderen moeilijker.
Maar daar hoeven we natuurlijk niet naar te kijken, vindt het RIVM.
En bij de NOS vinden ze het belangrijker om die groep te gaan vergelijken met Turken en Marokkanen hier in Nederland.
Succes in ieder geval met het verklaren van die verschillen, NOS! Slijp die culturele en sociaal-economische factoren maar vast goed aan.

Gebruik onrust: IS roept op tot terroristische aanslagen in de corona-crisis – de media zwijgen
15 mei 2020

Terwijl de reguliere media al hun nauwgezette aandacht concentreren op het stigmatiseren van demonstranten van de grondrechten, zwijgen ze over de huidige terroristische reeks van radicale islamisten.
In nieuwsbrieven van de Islamitische Staat hebben inlichtingendiensten ook recente terroristische oproepen ontdekt die specifiek de onveiligheid van de Corona-crisis aanmoedigen om te worden misbruikt voor aanvallen.
Samenzweringstheoretici van alle niveaus – volgens de kwaliteitsjournalisten is iedereen die een individuele mening heeft ontwikkeld met betrekking tot het coronavirus dat in tegenspraak is met de eisen van de federale regering of de WHO – de nieuwe vijand nummer 1 van de staatsdragende journalisten.
Met deze systematische kijk op het beroep is het niet verwonderlijk dat het onderwerp, zelfs na een islamitische terreurreeks zoals in Beieren, slechts kort werd behandeld en onmiddellijk werd ingediend als een “individueel geval”.
Maar hoe zit het met het motief, het waarom? Waar komt islamitische haat vandaan?
Wie ondersteunt en verspreidt deze haat tegen “ongelovigen”, christenen, joden, vrouwen en in het algemeen tegen westerse gewoonten?
De media en politieke elites weigeren al jaren deze vragen over het veiligheidsrisico Islam , mede om redenen van politieke correctheid.
Een blik op de huidige veiligheidssituatie documenteert de hoge terroristische dreiging van islamistisch terrorisme.
Volgens het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet zijn er momenteel 2080 mensen in Duitsland die de autoriteit getuigt van “islamistisch-terroristisch potentieel”.
Volgens de veiligheidsautoriteiten is elk van deze 2080 mannen – het aandeel vrouwen bevindt zich waarschijnlijk in het alcoholbereik – een potentiële terrorist die op elk moment burgers kan afslachten onder de oproep van “Allahu Akbar”.
Het aantal niet-gemelde gevallen zal waarschijnlijk vele malen hoger zijn.

Het aantal islamisten groeit
Effectieve speciale commissies en een interagentschapsplan en samenwerking om de buitenlandse islamterroristen in ieder geval onmiddellijk in detentie te plaatsen in afwachting van deportatie en ze vervolgens consequent te handhaven, of helemaal niet, alleen op papier.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de salafistische scene waar de meeste islamterroristen in West-Europa vandaan komen elk jaar in Duitsland vrijwel ongehinderd groeit.
De salafistische scene wordt dus toegeschreven aan 12.150 mensen, 1.350 (potentiële terroristen) meer dan in 2018.
Ook hier suggereert het werkelijke aantal dat het terreurpotentieel veel hoger is.
De strijd tegen de radicale terroristische islam in de federale regering beperkt zich meestal tot een puur symbolisch beleid voor de eigen bevolking.
In de toekomst zal Hezbollah simpelweg meer samenzwerend optreden, een gedrag dat kan worden waargenomen in de terroristische militie Islamitische Staat en in al-Qaida na haar militaire nederlagen.

Vier miljoen figuren van ongecontroleerde IS-terroristen zijn geëmigreerd in de stroom vluchtelingen, die dagelijks via sociale netwerken, op YouTube en in radicale moskeeën worden aangespoord om eindelijk terroristische aanslagen in Duitsland te plegen.
Slechts ongeveer een derde van de meer dan 1.000 islamisten die Duitsland verlieten in de richting van het IS-gebied om zich bij de terroristische militie aan te sluiten, is hier weer.
Honderden IS-terroristen met het Duitse staatsburgerschap of verblijfsvergunning worden momenteel vastgehouden in Syrië of Irak en eisen hun vrijlating en terugkeer naar Duitsland.
Duizenden andere IS-terroristen, bijvoorbeeld uit de Maghreb-landen, die daar levenslang, foltering of de doodstraf krijgen, zullen ook misbruik maken van het misbruikte Duitse asielrecht om het permanent naar Duitsland te laten verhuizen. Politieke en media-oppositie kunnen deze oorlogsmisdadigers nauwelijks verwachten.

IS sterk vertegenwoordigd in Duitsland
Het publiek hoefde er pas achter te komen hoe sterk IS nu in april in Duitsland vertegenwoordigd is.
Zwaarbewapende speciale commando’s bestormden ‘s ochtends vroeg tien appartementen en eigendommen in NRW.
De federale aanklager beschuldigde vijf islamisten uit Tadzjikistan ervan zich in 2019 bij IS te hebben aangesloten en een cel te hebben opgericht voor het plegen van terroristische aanslagen in Duitsland .
Ook andere achtergrondinformatie over de zaak is zeer zorgwekkend, aangezien de cel in direct contact stond met terroristische planners van IS.
Het Federaal Parket zei in een persbericht: “Zoals eerder hadden ze contact met twee hooggeplaatste IS-leiders in Syrië en Afghanistan, van wie ze instructies kregen.”
Dit is een modus operandi die ook beschikbaar was bij de salafistische IS-terrorist Anis Amri van de Berlijnse Breitscheidplatz.
De vijfkoppige IS-cel van NRW had al levende vuurwapens met de juiste munitie en was bezig bommen te maken.
De voorbereidingen voor de misdaad waren ook vergevorderd.
De terroristen waren van plan een reeds bespioneerde islamcriticus te vermoorden en Amerikaanse militaire faciliteiten in Duitsland aan te vallen.
In Beieren en in april heeft Muharrem D., die meerdere keren bij de politie bekend was, een reeks terreuraanslagen gepleegd op winkels van Turkse afkomst.
Tijdens de ondervraging bekende Muharrem D. de Islamitische Staat en zijn ideologie. Toen hij werd gearresteerd, droeg de IS-terrorist tot acht zelfgemaakte pijpbommen die als zeer gevaarlijk werden geclassificeerd.
Daarnaast onthulde hij nog meer schuilplaatsen van explosieven, pijpbommen en een scherp vuurwapen. De trigger van de terreurserie zou de actie zijn die de Turkse veiligheidsautoriteiten hebben ondernomen tegen IS-cellen in Turkije .
Het vuur van een brandstichtingsaanval dreigde zich ook te verspreiden naar een flatgebouw, zodat de beschuldiging in 27 gevallen poging tot moord omvat.
Muharrem D. is van Koerdische afkomst en heeft een Turks en een Duits paspoort.
Volgens de manipulatieve richtlijnen van de politiestatistieken zullen de Beierse IS-terroristische aanslagen van het dubbele paspoort alleen in de statistieken worden opgenomen als een reeks strafbare feiten door een Duitser.
Aangezien volgens de autoriteiten het motief voor de terreurserie “haat tegen Turken” was, zou het niet verwonderlijk zijn als de terroristische aanslagen zouden worden geregistreerd als extreemrechtse aanvallen op buitenlanders en vanaf dat moment worden gebruikt in de “strijd tegen de rechten”.

IS verspreidt terroristische propaganda in de vorm van complottheorieën over het coronavirus
Hoewel de opstandige burger niet langer wordt beschaamd als een rechtse populist, maar als corona-ontkenner en complottheoreticus, is de opvatting van de islamitische instrumentalisering van de corona-crisis zeer ontmaskerend, vooral met betrekking tot de manier waarop de Duitse media werken.
Homeland Security Today meldt dat “de laatste editie van de officiële wekelijkse nieuwsbrief van de ISIS-terreurgroep al-Naba een infographic op volledige pagina bevatte met islamitische citaten om epidemieën te voorkomen.”
In de nieuwsbrief verspreidt IS ook dat ‘veel moslims zichzelf zien bevestigen dat de corona-epidemie een straf is van de almachtige God’. Annelies Pauwels van de EUObserver verwijst in een analyse naar de uitbuiting van het coronavirus door de islamistisch-terroristische propaganda van IS: »Jihadistische groeperingen hebben de pandemie van het coronavirus gezien als een teken dat de wereld de dag des oordeels nadert. In het verleden was een soortgelijke beschrijving van het Laatste Oordeel een belangrijke rekruteringsgrond voor buitenlandse strijders om Daesh (IS) te bevechten in de laatste veldslagen van de Apocalyps. «
Als gevolg hiervan verspreidt ISIS – ook in Duitsland – een islamistisch-terroristische samenzweringstheorie om haar volgelingen aan te zetten tot het plegen van terroristische aanslagen. Bijna alle Duitse reguliere media weigeren deze zijde van de medaille journalistiek te noemen.

klik op de link
Coronavirus gezichtsmaskers kunnen de Franse islamofobie niet verbergen
15 mei 2020

De Franse wetten tegen moslimvrouwen met gezichtsbedekking staan ​​in schril contrast met het pandemische beleid. Is dit een dubbele standaard?
Verdeeldheid en haat zijn de gebruikelijke resultaten wanneer vermeende beschaafde samenlevingen betrokken raken bij debatten over gezichtsbedekkingen.
Of het nu Boris Johnson is die vrouwen in boerka’s omschrijft als ‘er uitziend als brievenbussen’ of ‘bankovervallers’ toen hij conservatieve schurk was, of de Franse socialiste Laurence Rossignol die ze vergeleek met ‘negers die de slavernij steunden’, de toon is altijd lelijk in het extreme.
Zo venijnig zelfs dat het tien jaar geleden leek alsof de hele macht van het Parijse establishment erop gericht was iedereen te criminaliseren die zijn meest prominente kenmerken op openbare plaatsen wilde verbergen.
Een verbod op internationale fanfare in 2010 werd nominaal toegepast op “elke gezichtsbedekking”, inclusief hoofddeksels zoals winterbivakmutsen en motorhelmen, maar het echte doelwit was de niqab – een zwart kledingstuk dat over alles behalve de ogen en handen was gedrapeerd en vooral werd gedragen door een zeer kleine minderheid van moslimvrouwen.  
Misleidende argumenten variërend van “bescherming van de nationale veiligheid” tot “de bevrijding van vrouwen in een seculiere samenleving” werden door bedrieglijke politici naar voren gebracht tijdens parlementaire zittingen.
Ze stonden er ook op dat het bedekken van je gezicht een belediging was voor ‘ le vivre ensemble ‘ – letterlijk ‘samenleven’ en de ideologische basis voor een harmonieus bestaan ​​in democratische samenlevingen.

De eenmalige conservatieve president Nicolas Sarkozy beweerde met de gebruikelijke pomposity:
In ons land kunnen we geen vrouwelijke gevangenen accepteren achter een scherm, afgesloten van al het sociale leven, verstoken van elke identiteit. Dat is niet ons idee van vrijheid.
Hoe banaal en misleidend zijn dergelijke woorden tegenwoordig, aangezien zowel Frankrijk als Groot-Brittannië langzaam het massaal dragen van gezichtsmaskers introduceren als reactie op de coronaviruspandemie. In plaats van een existentiële bedreiging – een die de mens ontmenselijkt – wordt bedekken nu gezien als een middel om besmetting te voorkomen en zo te helpen overleven.
In Frankrijk – waar meer dan 27.000 mensen zijn gestorven aan Covid-19 – krijgt iedereen die zonder masker is betrapt op het openbaar vervoer nu een boete van 135 euro (146 dollar).
Scholieren moeten ze dragen en winkeliers mogen service weigeren aan mensen zonder.  
Toch – en dit zegt zoveel over het gif dat ten grondslag lag aan de wetgeving van 2010 – riskeert elke moslimvrouw in een nikab nog steeds een boete van 150 euro ($ 162) en verplichte deelname aan een burgerschapsles.
Als ze bijvoorbeeld wordt gestopt bij een metrostation in Parijs zonder een conventioneler masker, kan ze dienovereenkomstig een gecombineerde boete van 285 euro (308 dollar) krijgen – een straf die zich zou vermenigvuldigen bij recidive.  
Degenen met het verkeerde soort gezichtsbedekking zullen ook openlijk worden gestigmatiseerd, en niet alleen door politieagenten die sinds 2011 duizenden euro’s aan boetes hebben opgelegd. Fysieke aanvallen op degenen die een nikab dragen, blijven bestaan ​​en verbale beledigingen komen nog vaker voor .  

Ontmaskerde agenda’s
Meer nog, het zogenaamde boerkaverbod – genoemd naar een volledig lichaamskleed dat vaker voorkomt in Afghanistan, maar bijna nooit wordt gezien in Frankrijk – heeft een voorspelbaar schadelijk effect gehad op alle moslimgemeenschappen.
Het verbod is een handig instrument geworden voor agendagestuurde politici en hun legio propagandisten, waaronder vooraanstaande schrijvers en popfilosofen, die alles willen gebruiken om collectieve schuld te verspreiden tegen zo’n vijf miljoen volgelingen van de islam in Frankrijk.
Xenofobe tactieken strekken zich uit tot het koppelen van het kleine aantal vrouwen dat daadwerkelijk de nikab draagt – schattingen lopen uiteen van maximaal 400 tot 2000 – met zoveel mogelijk criminele bedreigingen, van het slaan van vrouwen tot bankovervallen en terrorisme.
Er wordt nooit bewijsmateriaal geleverd om te bewijzen dat degenen die het kledingstuk dragen schade berokkenen. Het volstaat om het alleen maar te zeggen, terwijl je de kleding associeert met ‘buitenaardse’ groepen, of ze nu afkomstig zijn uit voormalige Franse koloniën in Noord-Afrika of vluchtelingen zijn die landen ontvluchten die aan stukken zijn gescheurd door oorlogen die worden vervolgd door westerse strijdkrachten.  
Er waren natuurlijk gevallen waarin echtgenoten hun echtgenoten dwongen zich te verbergen – huiselijk geweld komt helaas maar al te vaak voor in elk type huishouden – maar er was al voldoende wetgeving die de politie toestond om dergelijke misdaden aan te pakken zonder toevlucht te nemen tot schandalige moslims.
In plaats van deel uit te maken van de islamofobe aanval waar zowel de rechter- als de linkerkant van het Franse politieke spectrum aan hebben meegewerkt, zijn gezichtsmaskers bedoeld om veiligheid en eenheid te betekenen.

De boetes die worden ingevoerd om het gebruik te forceren, zullen zeker worden geconcentreerd op arme pendelaars – inclusief schoonmakers en arbeiders – die naar steden reizen vanuit de landgoederen waar de meeste moslims wonen. Dit zijn de gebieden waar de klachten over racisme en wreedheid van de politie zijn toegenomen tijdens de blokkering van het coronavirus, aangezien hardhandige officieren verdachten aanvallen, met ernstig letsel en dodelijke slachtoffers tot gevolg.
Drie politieagenten in Beziers – een zuidelijke stad die wordt gerund door een berucht islamofobe burgemeester – worden vervolgd wegens de plotselinge dood in hechtenis van een vader van drie personen met een Arabische moslimachtergrond.
Terwijl de wereld zich aanpast aan het leven met de gruwel van het Coronavirus, zijn er veel commentatoren die de hoop uitspraken dat er meer tolerante samenlevingen zouden kunnen ontstaan ​​uit de wereldwijde crisis.
Als Frankrijks contrasterende benadering van dragers van gezichtsmaskers iets is dat voorbijgaat, zal de republiek geen van deze nieuw verlichte naties zijn.

Terug naar de inhoud