Corona schade - Stop De Lockdown

Stop de Lockdown
Datum: Tijd:
Title
Ga naar de inhoud

Corona schade

Corona
Coronaschade in Nederland is enorm!
ABN Amro: ‘zeker €45 miljard euro omzetverlies
15 mei 2020

ABN Amro heeft uitgerekend hoeveel alle bedrijven die een beroep doen op de NOW-regeling, bij elkaar aan omzetdalingen hebben opgegeven.
Groothandels, winkels, industriële bedrijven en horecazaken hebben bij elkaar zeker 45 miljard euro aan omzetdalingen opgegeven!

De NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is het vangnet dat de overheid voor bedrijven heeft opgezet, om de loonkosten tot 90 procent mee te vergoeden.
Groothandels hebben het leeuwendeel van die 45 miljard euro omzetverlies te verduren, zo’n 16 miljard euro.
Industriële bedrijven ongeveer 10 miljard euro omzetverlies, winkeliers 6 miljard en transportbedrijven 4 miljard euro.
Horeca zit er tussenin met iets meer dan 4,5 miljard euro, aldus ABN Amro.

In Nederland gaat het dus behoorlijk hard met de centen. Wellicht een open deur, maar het is wel fijn om daar eens wat getallen bij te krijgen.
Zo krijgen we langzamerhand scherp welke sector het hardst wordt getroffen en waar het geld het meest nodig blijkt.
Helaas betekent dat ook dat sommige ondernemers de bui inmiddels al wel zullen voelen hangen.
Want zoals minister Koolmees (SZW, D66) al liet doorschemeren: straks kan niet iedereen meer op staatshulp rekenen.

Dat wordt een bittere pil straks. Bedrijven die links en rechts op de klippen zijn gelopen, minder inkomsten, hogere belastingdruk en zo’n beetje iedere markt kampt met hetzelfde probleem.
Volgens mij gaat dit zo’n enorme impact op onze maatschappij hebben, een beetje zoals 9/11.
Toen leefden we ook ineens in een totaal andere wereld, maar dat besef duurde soms even.Lek van de BMI: Coronavirus genaamd "global false alarm"

"Bij het federale ministerie van Binnenlandse Zaken en dus bij de federale regering is er nu een brand", beschrijft een senior BMI-medewerker de huidige situatie aan de auteur.
Aanleiding was de publicatie van een 86 pagina's tellende ministerieanalyse die niet bedoeld was voor het publiek.
De eerste experts hebben het al over de "Corona-poort" van de regering-Merkel, omdat het document een heel ander licht werpt op hun Corona-dwangmaatregelen.

Het nieuwsportaal  Tichys Insight  heeft al vier artikelen gepubliceerd over de 86 pagina's tellende paper, die ook beschikbaar is voor de auteur.

Na het lezen van deze informatie komt men onvermijdelijk tot de conclusie dat de voortdurende handhavingsmaatregelen niet bedoeld zijn om de veiligheid van de burger, de bescherming van Duitsland en het zogenaamd overweldigde gezondheidssysteem te dienen, maar alleen om de geloofwaardigheid en onderzoeksresultaten van de federale regering te waarborgen.
De maker van de analyse is een specialist in zijn vakgebied, een spreker in de KM 4-eenheid, waar de bescherming van kritieke infrastructuren wordt georganiseerd.
Zijn poging om deze analyse door te geven aan politieke besluitvormers zoals minister van Binnenlandse Zaken Seehofer werd verhinderd, evenals zijn verzoek om dit document naar de gekozen deelstaatregeringen te sturen.
Uiteindelijk deed hij wat politiek Berlijn het meest vreesde, de spreker toonde burgerlijke moed en weerstond de politieke druk. Hij stuurde het document naar beleidsmakers.

Zoals het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken trots samen met de reguliere media aankondigde, is de man, voor wie zijn ambtseed duidelijk meer is dan alleen maar een zin om te lezen, al ter dood gebracht.
In het persbericht van 10 mei van het Ministerie van Seehofer staat:
»Een medewerker van het Federale Ministerie van Binnenlandse Zaken, voor Bouw en Huis, heeft zijn kritische privé-mening over het corona-crisisbeheer van de federale overheid gepubliceerd in een document van meerdere pagina's met behulp van het BMI-briefhoofd en de officiële communicatiekanalen.... Het is onaanvaardbaar en niet in overeenstemming met de algemene verplichtingen in de openbare dienst als persoonlijke meningen en verzamelingen van ideeën worden geschreven met officiële symbolen, bijvoorbeeld: het officiële briefhoofd, en ter beschikking gesteld van het publiek. «

Aan het einde van het persbericht kondigt de autoritaire staat, ook om verdere klokkenluiders bij de overheid af te schrikken, aan hoe zij omgaat met zelfdenkende werknemers:
»Inmiddels hebben interne maatregelen ervoor gezorgd dat de auteur van de brief niet meer de verkeerde indruk kan wekken dat hij voor of namens de BMI handelt.
De verdere feitelijke verduidelijking vindt plaats in het kader van de daarvoor gegeven procedures op basis van de relevante wettelijke bepalingen. «

De BMI-adviseur die zich zorgen maakt over Duitsland wordt dus in de versnellingen van het tuchtrecht gegooid, waar hij wordt verpletterd totdat zijn sociale en professionele bestaan ​​volledig is vernietigd.
Een blik op de centrale boodschap van de analyse verklaart de paniekerige reactie van de federale regering:
'De waarneembare effecten en effecten van COVID-19 leveren onvoldoende bewijs op dat het - in termen van gezondheidseffecten op de samenleving als geheel - meer is dan een vals alarm.'

De stille nevenschade van de shutdown.
De analyse blijft spreken van een "gevaar bij betalingsachterstand!" Door de opgestoken corona-paniek durven echt zieke mensen en hulpbehoevenden niet meer naar de dokter of naar een ziekenhuis.
Naast operaties die in heel Duitsland zijn geannuleerd - het document spreekt van 2,5 miljoen geannuleerde operaties alleen in maart en april - worden onderzoeken naar kankerscreening verwaarloosd en zelfs patiënten met een hartaanval zijn zo onrustig dat ze uit angst en dus zonder medische hulp geen noodnummer 110 kunnen bellen. sterf thuis.
Een tussentijdse conclusie van de analyse kan deze federale regering omverwerpen, althans in een functionerende democratie zoals het medialandschap:
»Crisisbeheersing en politieke besluitvormers zouden gigantische, te voorkomen schade aan onze samenleving kunnen toebrengen, die het potentieel van het coronavirus ver kan overtreffen en onvoorstelbaar lijden kan veroorzaken.
De stabiliteit van onze gemeenschap en het bestaan ​​van onze staatsorde kunnen in gevaar worden gebracht. «

Naast het dreigende totale economische verlies, bekritiseert de analyse ook de fundamentele methodologie van de federale regering, die voornamelijk berust op de onnauwkeurige gegevens van het steeds controversiëler Robert Koch Institute (RKI), die ook vaak op prognoses zijn gebaseerd. Uit de analyse blijkt dat de gegevens van het instituut niet kunnen worden gebruikt als basis voor besluitvorming, aangezien de beoordelingen van het RKI niet onder de gegevenssituatie vallen. Bovendien zijn deze "vaak speculatief, soms onwaarschijnlijk".
De analyse wordt afgesloten met een vernietigend oordeel over het crisisbeheer van de federale regering:
»De tekorten en mislukkingen in crisisbeheersing hebben bijgevolg geleid tot het overbrengen van onjuiste informatie en daardoor tot desinformatie bij de bevolking.
Een verwijt zou kunnen zijn dat de staat heeft bewezen een van de grootste nepnieuwsproducenten in de corona-crisis te zijn. «

De totalitaire staat en zijn helpers worden zichtbaar.
De moedige spreker staat niet langer alleen met deze mening. Miljoenen burgers hebben nu een vergelijkbare - hun eigen - mening over het coronavirus ontwikkeld.
De soeverein van dit land verwoordt dit steeds zelfverzekerder online of gaat de straat op voor zijn veroordeling en voor de bescherming van zijn grondrechten.
Met het verlies van het monopolie van de mening verspreidt de naakte paniek zich in het politieke en mediacomplex.
Dit blijkt uit het feit dat demonstranten, burgerrechtenactivisten, mensen die campagne voeren voor de basiswet, vaccinatiecritici en high-reach portals en journalisten als Ken Jebsen als ideologische samenzwering worden bestempeld.

Het KenFM- portaal van Jebsen op YouTube is uitgegroeid tot 475.000 abonnees en individuele video's zijn meer dan 3 miljoen keer bekeken.

Deze mediaconcurrentie met de staatsmedia is niet alleen noodzakelijk, maar essentieel in een democratie.
Overheidsopinies en persberichten worden daarentegen niet langer door de staatsmedia zoals ARD en ZDF in twijfel getrokken door Spiegel , SZ of Zeit in de meerderheid, maar eerder verspreid en quasi heilig verklaard.

De inhoud van het controversiële BMI-lek moet, net als elke media-aanval op niet-gouvernementele meningen, worden gezien als een waarschuwing.
Voordien, in de schaduw van de corona-crisis, glijdt het land niet volledig in het totalitarisme - om niet te zeggen om geduwd te worden.

Informatie ordenen:
»Stefan Schubert: De destabilisatie van Duitsland
»Thor Kunkel: Het woordenboek van de leugenpers

Maandag 11 mei 2020
Terug naar de inhoud